SAFFRAN OCH FISK
2009-03-17 l 18:59:55
Igår blev det saffransdoftande fiskgryta i Skogshuset. Tycker saffran passar perfekt till "seafood" som fisk och räkor. Ann-Sofie har en jättegod räksallad (varm!) som jag måste lägga upp receptet på nån gång...I vilket fall som helst, det är inte ofta det vankas fisk här hemma, man blir ju inte så mätt på det. Men tillsammans med matvete så blev det en stadig måltid och lunchlådan idag var räddad:-)
Saffransdoftande Fiskgryta för 4
♥ 1 gul lök
♥ olivolja
♥ 1 pkt saffran
♥ 1 fiskbuljongtärning
♥ 2 dl vatten
♥ 400 g torsk- eller hookifilé
♥ 1 pkt krossade tomater (Tips! Ta gärna en naturell sort eftersom det är en del socker i de smaksatta!)
♥ 150 g sockerärtor
♥ sallad
♥ matvete till servering (vi gjorde en blandning av matvete, olivolja, örtsalt, majs och fetaost)
Hacka lök och fräs i olivolja. Släng i saffran, buljongtärning, lite vatten och låt löken bli mjuk. Skär fisken i mindre kuber och lägg i lökblandningen tillsammans med resten av vattnet. Tillsätt tomaterna och låt "småputtra" i ca 5 minuter. Koka sockerärtorna någon minut så de blir "al dente" och lägg ner i fiskgrytan. Salta och peppra och njut med matveteblandning.
(Pssst! Visste ni att saffran är världens dyraste krydda?! Odlas i bl a Spanien och det går åt mängder av små krokuspastiller till ett enda gram saffran...)
(Foto:Skogshuset)
Ser supergott ut! :-)
Sv: Ja ta chansen nästa gång , då är det teer från www.tefrossa.se som står som pris! :-)
Å jag som precis har länkat till dom:-) Ser jag fram emot!