SISTA SOMMARDAGEN?

 2008-08-31 l 20:50:17
Sista dagen i augusti!!!

Vi har äntligen bestämt vilka färger vi skall ha på vårt hus: falu rödfärg, gråa snickerier och vita fönster och dörrar (så länge, det kan bli ockragul dörr också:-). Vi har tjuvkikat på ett hus från Karlsonhus som har just den färgsättningen och det ser jättemysigt ut! Har målat vindskivor med snickarglädje hela helgen och börjat måla undersidan av taket också med falurött och det ser ut att bli så fint sååå!!!

Firade att vi varit så duktiga med grill hos grannarna - kanske sommarens sista grill?

Favvis potatissalladen (till grillat) just nu:
1 kg färskpotatis
4 salladslökar
1 dl hackad gräslök och persilja
1/2 dl olivolja
2 msk vit balsamvinäger

Skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Blanda salladslök, örter, olivolja och vinäger med den varma potatisen på ett stort fat. Klart!!!



Liljor i vår trädgård - vackra!



VERKLIGHETEN

 2008-08-25 l 19:34:24
Tillbaka i verkligheten efter sommaren! Både skönt och inte...
alla som just kommit tillbaka från semestern vet nog vad jag menar:-)

Konstig sommar förresten...

Nytt jobb=inga rutiner, bröllop med alla mina älsklingar runtom mig, lärt mig en del om datorns underbara "vlärd" som jag inte visste jag kunde, endast 2 myggbett(!) och nu är hösten här om några dagar (enligt almanackan!).

Ser fram emot att få sitta och kura skymning i skenet av en massa värmeljus och min kakelugn och pyssla ihop tackkort, filmer, collage etc från ett underbart år. Känns som att jag skulle kunna göra det på heltid faktiskt! Har pratat med N om att ha en hel dag med "scrappande" och fixa våra album som man ju aldrig gör längre. Och äta mycket äppelkaka till:-)

"Om du har ett äpple vill du dela det med mig..."

FÖRSTA BILDEN SOM MAN OCH HUSTRU...

 2008-08-15 l 10:57:47
Min kära kusins make var på alerten efter vigseln och tog denhär fina bilden på oss när vi blivit man och hustru i S:ta Maria Domkyrka i Visby. "Var ni inte nervösa?" var det många som frågade efteråt, men sanningen att säga så hade vi övat och gått igenom så mycket innan själva vigseln så det fanns inget att vara nervös för.
Stunden framme vid altaret kändes bra, som att det bara var jag och Magnus i hela kyrkan!



Ett liv för mig är ett liv med dig...

ÄPPELTIDER

 2008-08-14 l 15:10:29
Är ju fortfarande ledig från jobbet (tre dagar kvar!) så det blir äppelpajer på löpande band. Vi har fått så mycket äpplen i trädgården så det har (mha svärföräldrarna!) blivit över 40 burkar äppelmos!!! Det blir mumma till hösten. Jag är som en liten hamster när det gäller att ta hand om det som växer i trädgården. Tyvärr finns inte tiden till att göra allt jag vill - rabarberna fick leva sitt eget liv i år - men nästa år blir det rabarberchutney med ingefära igen!



Recept på Världens godaste (och onyttigaste) äppelpaj!

(ursprungligen från Bettan Bus!)

Äpplen
Jordgubbar
250 g smält smör
2 1/4 dl mjöl
4 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl socker
6 msk sirap
6 msk mjölk
1/2 dl hackad sötmandel

Blanda samman ingredienserna och lägg över skalade äpplen
och jordgubbar i en form. 200 grader i 15 minuter långt ner i ugnen.

Mums!


I KÄRLEKENS TECKEN

 2008-08-14 l 10:24:28
Måste bara lägga in en bild på våra vackra ringar från Guldsmedjan i Visby! Magnus valde ut dem när vi förlovade oss förra året och till vigseln så valde vi att sätta in tre stenar i min ring.



Jag-älskar-dig!


SAGORNAS VÄRLD...

 2008-08-13 l 14:30:34
"Visby - som en saga fast i verkligheten" står det på Gotlands Turistinformations hemsida och det tycker jag stämmer perfekt med hur vår vecka på Gotland har varit. Att få ha både vänner, släkt och familj samlade på en enda ö känns fantastiskt och jag vill leva om veckan om och om igen!

Kommer att publicera bilder från veckan här på bloggen allteftersom så håll utkik!



Mitt hjärta från Ljugarn...

RSS 2.0