HEJ VAD DET GÅR...

 2009-01-31 l 13:35:34
Tiden alltså! Det är sjukt vad några veckor kan springa iväg utan att man gör någonting! Magnus fyllde 36 år den 18 januari och det firades med glass, grädde och frukt, något som uppskattades av alla, speciellt barnen F, E och H. Givet var presenter som anspelade på GI (två kokböcker), blommor och en ny väckarklocka som man kan ställa upp i taket så man ser tiden när man vaknar på natten och undrar hur många lamm (gotländska!) man ska räkna.

Kaos på jobbet som vanligt, men chefen lovar bättring. "Ordning och reda" är ett nytt projekt hon har dragit igång efter jul och nyår och det ser vi fram emot! Hemma har vi haft nissar i skogen som avverkat träd vilket resulterat i att Tore och Magnus idag är ute och kör motorsåg för glatta livet för att vår vedbod skall bli full igen till nästa vinter. Av tjattret att döma tjabbar de mer än de arbetar för tillfället, men det är ju inget ovanligt:-)

Har precis beställt en "coffee-table-book" - en samlingsbok med bilder från vårt bröllop. Carolina skulle bara på lite välförtjänt semester först men om två veckor ska vi försöka komponera ihop något vackert att ta fram på ålderns höst. Jag vill ha något i stil med det som Paulina W gör (http://www.pwfoto.com/show/idadanielbok/). Hittills har vi framkallat ca 600 bilder och en del förstoringar, men man kan aldrig få för mycket bilder från en så härlig tid som den vi hade på Gotland i somras!

4 månader kvar till sommar...


LÄGET PÅ GI-FRONTEN

 2009-01-10 l 20:49:40
Det är lördag och Magnus har kört GI-diet i 6 dagar och det går riktigt bra! Ikväll åt vi en mycket god rätt - Tandorigrillad kycklingfilé med Blomkålsgratäng.

Blomkålsgratäng 2 pers
500 g blomkål
3 dl havregrädde
2 msk dijonsenap
150 g riven ost
salt, svartpeppar

Dela blomkålen i små buketter och skiva stocken. Skölj och lägg i ungssäker form. Blanda havregrädde, dijonsenap, salt och svartpeppar med den rivna osten och häll över blomkålen. Gratinera i ugnen i ca 30 min på 225 grader. Klart! Till detta hade vi då kycklingfiléer med tandorikrydda, grillade i grillpanna och sista 20 minuterna i ugnen.

För övrigt har vi ätit både kålpudding och grillade kotletter med ugnsstekta rotfrukter i veckan. Det bästa är att man mår så bra på maten vi lagar och att det verkar ge resultat rätt fort (i alla fall i början!).

Keep up the good spirit!


NYTT ÅR - NYA VANOR

 2009-01-06 l 15:24:50
Magnus, min älskade make, och M tog på nyårsafton i hand på att gå ner 15 kg var till midsommar. M skall gå ner från 105 kg och Magnus ligger på något mer, så nu är det bara att börja med nya vanor! Inga kolhydrater (pasta, potatis, ris och bröd är BIG no-no!) och det skall vara mycket kött och nyttigt fett som finns i bl a nötter och avokado.
Jag är ju lite av ett list-freak så jag har genast satt mig ner för att svarva ihop veckomenyer med nyttig mat. Vi skall börja veckohandla igen - ytterligare ett steg i rätt riktning. När vi bodde i Stockholm så gjorde vi nästan alltid det. Sen vi flyttade tillbaka till Kna så har det falerat totalt. Vet inte varför, men vi blev bekväma.

Så - första dagen på det nya livet för Magnus bestod av hemgjord müsli med yoghurt och en skiva kassler samt chili con carne med paprika (utan bröd eller ris). Ikväll blir det räkwok med ajvar - mums!

Hittade just ett chict citat på Renée Voltaires hemsida:

"En smart kock står inte vid spisen utan sitter med vid bordet. Då blir det alltid fest!"

Peace-love-food!

RSS 2.0