TÅRTA PÅ NATIONALDAGEN

 2009-06-07 l 13:55:57


Äntligen tid för lite bloggande igen!

Det har varit förskräckligt på den fronten de senaste veckorna. T o m mamma har undrat vad sjutton jag håller på med som inte bloggar! Ingen tid, ork eller lust eftersom det finns ett liv utanför bloggeriandet också, men nu så...!

En härlig dag igår - vår nationaldag! Hissade flaggan i god ordning vid kl 8 på morgonen för att sedan avnjuta en frukost med nybakade frallor med min älskling från vårt lilla bageri där vi bor. Sen var vi ute hela dagen och jobbade - jag målade verandafönster (som byggvården nu satt handblåst glas i) och Magnus fixade med fönster i vårt blivande sovrum på övervåningen. Fint som snus blir det. Till middag åt vi nåt så svenskt som matjessill och nypotatis - de första nypotatisarna för min del i år. Mummmms!!! Och efter det blev det Nationaldagstårta som blivit lite av en tradition sedan vi flyttade till hus för fyra år sedan. Man måste ju fira på nåt sätt och varför inte med jordgubbstårta med punch i?!

Nationaldagstårta

Färdiga tårtbottnar av sockerkaka (eller hembakade bottnar - det är ju trots allt godast!)
apelsinjuice
2 dl vaniljkräm
hemlagad jordgubbssylt
3 dl grädde
1 msk Carlshamns flaggpunch
flagad och rostad mandel
1 liter jordgubbar

Börja med att dränka in understa lagret med apelsinljuice. Lägg vaniljkräm på det första lagret och bygg på med ytterligare en tårtbotten. Dränk in den också med apelsinljuice. Vispa grädden och blanda 1 dl hemlagad jordgubbssylt med 1 dl vispad grädde och lägg på andra lagret. Tillsätt 1 msk punch till resten av grädden och lägg på översta tårtbotten samt punchgrädden runt om och ovanpå tårtan. Strö flagad och rostad mandel på sidorna av tårtan och garnera med mycket jordgubbar.

Sommar!!!

RSS 2.0