TÅG-LEK

 2012-04-15 l 08:04:14

 

För tillfället består våra kvällar av detta - tåglek på köksgolvet! Anton har blivit jätteglad i att bygga tågbana och köra med sitt batteridrivna tåg fram och tillbaka, fram och tillbaka. Jag tror nog han gärna skulle sova med tåget om han fick, men där går gränsen. Första kvällen efter att han fått det grät han floder när han inte fick ta med sig tåget i sängen, men efter det har han snällt gått med på att lämna det och sussa sött med sitt täcke och sin gosepanda istället.

 

Gårdagen bjöd på playdate med 14 (!) andra barn på det lokala leklandet. Jag och en arbetskompis hade dragit ihop lite barn och föräldrar vi känner och bokat två timmar på eftermiddagen. Det var jätteuppskattat och blev en succé som vi måste göra om i höst igen. Barnen klättrade i klätterställning, åkte rutschkana, hoppade i hoppborgar och spelade boll och bus och hade jättekul! Det bjöds på Bullens korv med bröd och saft och Anton somnade gott i sängen!

 

Idag blir det eftermiddagsfika hos en kompis familj och ytterligare lite lek och stoj!


PÅSK 2012

 2012-04-06 l 20:04:37


Bättre sent än aldrig!

Påsklugnet har lägrat sig över Skogshuset efter middag med farmor och farfar - god lax i ugn med örtsalt och parmesan och till det färsk brysselkål! Alla gillade det och blev mätta i magen. Anton har dekorerat påskriset och sussar nu så gott. Visserligen efter en batalj med pappa om huruvida det var läggdax eller inte, men som sagt, bättre sent än aldrig:-)

Annars har det varit bråda dagar med färdigställandet av Antons rum. Det är ett av våra vindsrum som renoveras - gipsas om, vitlackas i den bruna furutakpanelen, nytt golv och vita, fina väggar. När man är långledig är enda tiden man orka fixa med sådana stora projekt och denhär veckan har jag varit helt ledig. Frånsett några VAB-dagar vill säga! Men imorgon stundar målning av väggar omgång II, sen får pappa lägga in golvet och till sist lite fina lister. Sen vore väl sjutton om man inte kan börja "piffa" - det roligaste av allt!

GLAD och SKÖN PÅSK!

RSS 2.0