KORVGRYTA MED BASILIKA

 2009-02-22 l 20:25:58
På helgen ska det gå fort med lunchen så man slipper tänka! Så det blev en korvgryta. Hittade korv från Scan med högt köttinnehåll och lågt kolhydratinnehåll. Ibland vet man ju inte vad de stoppar i korv - det kan vara en massa potatis och mycket kryddor som salt och socker i så se upp!

Korvgryta med basilika

500 g falukorv med högt köttinnehåll (58% eller mer)
1 pkt creme fraiche (vi kör med laktosfri som har 12% fett)
1 dl skuren purjolök
2 tsk basilika
1 msk dijonsenap
soja
salt och svartpeppar

Stek falukorven skuren i mindre bitar tillsammans med den purjolöken. Rör i creme fraiche, basilika, senap och låt puttra några minuter på medelvärme. Smaksätt med soja, salt och svartpeppar och servera med en fräsch sallad, t ex skuren gurka blandat med rödkål, en god olivolja och örtsalt.

För tillfället är jag helt galen i rödkål och vitkål så det tenderar att bli lite mycket av den varan. Men det bästa är ju att det är så nyttigt!!! Fullt med vitaminer och mineraler och så är det så gott!

Tom källare gör galen kvinna
Svenskt ordspråk

(Bild: Skogshuset)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0