VÅFFELDAX!
2009-03-23 l 18:41:22
Jisses, vad mycket våffelrecept det finns på nätet såhär dagarna före den 25:e (våffeldagen för er som inte noterat detta)! Det är äppelvåfflor, chokladvåfflor, våfflor med fruktsallad, spettekaksvåfflor, örtvåfflor, våfflor med fetaost, pumpavåfflor med lax (!), fullkornsvåfflor etc.
Det är knappt att man vågar sticka ut och säga nej tack!
Jag tycker nämligen det är väldigt gott med klassiska frasvåfflor med vispgrädde och sylt. Magnus kompis Stefan kom hem till oss en dag förra våren när det började bli dags för våffelsäsong och hade tagit med sig ingredienser till ett helt kompani och så ekologisk blåbärssylt till det. Vad vi åt!!! Säkert en sju, åtta var! Smaskens, mums och helt enkelt gott!!!
"Vanliga" frasvåfflor med grädde (ca 8 stycken)
♥ 3 dl vetemjöl
♥ 2 dl kallt vatten
♥ 3 dl vispgrädde
Vispa ihop mjöl och vatten till en lagom smet. Vispa grädden tjock och blanda ner den. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla järnet med smält margarin. Lägg på 3/4-1 dl smet och grädda våfflorna så de blir gyllenbruna och släpper lätt. Lägg dem på galler så frasigheten håller i sig. ÄT och NJUT!!!
Hur vill ni ha era våfflor?
(Eget collage)
Hej !
Din morfar älskade att göra dessa frasvåfflor ,
gissa om det var uppskattat av oss andra .
Kram / Mamma
Hej !
Vad trevligt att du hittade min blogg!
Jag kan verkligen rekommendera köttbullarna!
Jättetrevlig blogg du har,jag funderade just precis på ett bra recept på våfflor till imorgon.Nu hittade jag ett hos dig!
Ha en bra dag!/Åsa.
Mamsen: va bra, då ser jag fram emot dukat bord imorgon eftermiddag:-)
Åsa: Kul att du tycker om bloggen och lycka till med våfflorna!
Men hej vad kul att du tittade in... hur hittade du oss då?? Ska titta lite i din blogg nu.
Hej vad kul att du hittade till mig. Kycklingen är verkligen suveränt god så testa den.
Mmm visst är det smarrigt med våfflor. Jag vill ha grädde och blåbärssylt på mina.
Kram kram
Vilken fantastisk härlig blogg! Fina bilder och gooooda recept....hit kommer jag igen. Listar dig genast på bloglovin!
Linruz: Ja, visst är det gott med blåbär!!!
Leila: Förhoppningsvis hittar jag ännu mer mat-inspiration i Holland i helgen så välkomna tillbaka!!!