WALLPAPER-BLUES

 2009-02-08 l 18:11:29
Som om vi inte har något att göra på vårt lilla hus så sitter jag och drömmer om en vacker fond-tapet i vår hall. Innan jul fixade vi till en bättre klädförvaring för ytterkläder - rev ut två gamla garderober och satte upp vit pärlspont på väggen. Målade även en gammal vacker hatt/kläd-hylla som suttit i den gamla verandan och satte upp. Tanken är att hela hallen utom väggen mittemot dörren skall kläs med vitmålad pärlspont för att få den rätta känslan när man kommer in i vårt skogshus. Väggen skall tapetseras med en fondtapet, gärna något som knyter an till huset och naturen.

Hittade denna tapet bland nyheterna våren 2009 designad Sequoia Wellington inspirerad av skogen och dess växter. Visst är den härlig?!Fann även en annan vårnyhet från Cole & Son som heter "Torcello" - liknar de liljor vi brukar ha i trädgården om sommaren och skulle nog ge en lugn och mysig touch i hallen.Lite mer vågat och färgglatt är "African Tree", också den från Cole & Son. Tror inte att den skulle gå hem hos Magnus, men visst påminner den om lite allmoge och kurbitsmålningar från Dalarna? Den borde snarare heta nåt i stil med "Swedish spring" eller "Flowerpaint"!Inredningstrender 2009 vad gäller att dekorera väggarna verkar dra åt det organiska hållet. Slingrigt, lite mindre färgsprakande och mysigare än de glänsande guld- och silvertapeter vi sett det senaste året. Intressanta strukturer som sammet är återigen på frammarsch liksom matt och blankt i kombination.

Vi får se vad som dyker upp hemma hos oss under våren - återkommer med uppdateringar!

"Wherever I lay my hat, thats my home"
Sting

(Foto: Kubooa samt Cole & Son)

Kommentarer
Postat av: Caroline

Sv: Tack så mycket för tipset! Den där tapeten var riktigt fin, men jag tror jag vill ha något mer åt det bruna hållet! =)Ha en bra dag!

2009-04-18 @ 09:58:49
URL: http://lovdesign.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0