JORDGUBBSPAJ I APRIL
2009-04-05 l 19:46:24
Har haft en ljuvlig helg med sol, sol, sol! T-shirt väder, leenden och skratt överallt!!!
Som hos så många andra i bloggvärlden blev det grillning i lördags. Vi har hembjudna till Alex och hans nybyggda altan tillsammans med Stefan och Åsa. Där vankades marinerad ryggbiff med Stefans goda franska potatissallad till. Jag åt nog tre omgångar av den - ska försöka pressa ur honom receptet nån gång!
Självklart är man tvungen att ha något sött och gott efter en grillkväll och eftersom svärmor lagt jordgubbar i vår frys så tog jag och gjorde oss en jordgubbspaj till dessert. Paj är nog min favoritdessert. Alla kan ta så stor bit dom vill och så kan man ta mer efter det! Så många olika varianter med crumble, smördeg eller vanlig pajdeg och så alla goda tillbehör: glass, vaniljsås, etc.
Detta receptet har jag även till äppelpaj, men jordgubbar är absoluta favoriten!
Recept på Världens godaste (och onyttigaste) jordgubbspaj!
(ursprungligen från Bettan Bus!)
Jordgubbar
250 g smält smör
2 1/4 dl mjöl
4 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl råsocker
6 msk mörk sirap
6 msk mjölk
1/2 dl hackad sötmandel
Blanda samman ingredienserna i kastrull på låg värme och häll över jordgubbar i en form. 200 grader i 15 minuter långt ner i ugnen.
Strawberrydream! Vilken är er bästa dessert?
(Foto: Skogshuset)
Det låter mums ! Och hungrig blir jag bara av att läsa hur du beskriver maten.
Kram
Vilken paj! Jag har fått i uppdrag att baka till vår påskmiddag och har hittat en hel del recept som jag gärna skulle vilja göra, mest på en massa olika bloggar men jag måste göra något som barn gillar oxå, jordgybbspaj är äl nåt både bar och vuxna gillar va?? Hm...kanske blir det paj då...vi får väl se...hm
Vi har också haft sol men inte tshirt dags ännu.
Vilken underbar paj!
Kika in till mig - jag har en tävling på gång.
Kram Maud
Låter jättegott med jordgubbspaj. Men om jag får välja en dessert så gillar jag pannacotta bäst. Min systers saffranspannacotta med hallon går inte av för hackor! :D
Men som sagt, jag är oxtokig i alla slags godsaker.
Åh, vad jag längtar till sommaren när man kan åka och plocka och äta solvarma jordgubbar. Så gott.
Annars är jag mest förtjust i desserter som innehåller choklad, men en smuldegspaj med hallon och vaniljsås är också suverränt gott.
ja, stroganoffen är att rekomendera ;) kul med variation t falukorven!
det här var ju också en trevlig blogg! ha en superdag!
Åhhh... vad somrigt och härligt med jordgubbspaj!!
På din fråga om vi har höns...inte vi men våra grannar och då vi bor vägg i vägg så får vi hämta där så mycket vi vill.
Äggen är helt fantastiska! Jättegul gula!
Ser ibland ut som saffranskaka när man gör vanlig sockerkaka.
Ha en bra vecka!/Åsa.
Många goda desserter ni har på lut - saffranspanacotta låter verkligen spännande!
oh gud vad gott!!
Så himla god den såg ut & somrigt mmm :)
Min absoluta favorit oj så svårt! Antingen att bara servera en riktigt smarrig browniekladdkaka med gammeldags vaniljglass & lite bär, eller en superdupergod digestivepaj & cheesecakepaj som vi brukar göra (finns på min blogg) mums :)
Åh, smulpaj är riktigt gott, jag ska faktiskt baka en med jordgubbar idag =) det ska bli riktigt gott!
SV: Tack för din kommentar på bloggen!