GREETINGS FROM AMSTERDAM!

 2009-03-28 l 11:12:03


Efter ca 14 timmars bilkörning kom vi så fram i torsdagskväll. Det var en trevlig tur genom Danmark, Tyskland och så slutligen Holland. Vi hamnade i lite bilköer både på Autobahn och runt Amsterdam (lyckades naturligtvis pricka in rusningstrafiken!) så det sinkade oss ca 2 timmar. Typiskt! Men väl framme väntade köttfärssås, pasta, vitlöksbröd och Tempranillo, så vi kunde inte klaga:-)

Igår åkte vi alla fem till Amsterdam. Baby Agnes hade fått en splitter ny vagn som vi hämtade upp i Tygelsjö och körde ner. Jättefin med rosa detaljer och matchande accessoarer! Vi promenerade genom Amsterdams gamla kvarter över broar och kanaler och uteserveringarna lockade med kall öl och gott kaffe. Bredvid den flytande blomstermarknaden där de sålde alla tänkbara (och otänkbara!) blomsterlökar och knölar tog vi oss en fika innan vi tittade på stadens alla fina byggnader, inklusive Rembrandts hus. En guidad båttur runt hela stan bjöd på en härlig vy från vattnet och vi åkte förbi gamla vackra packhus från 1600-talet, Anne Franks hus där hon och hennes familj gömde sig undan Tyskarna, Magere Brug - Amsterdams mest kända bro, Science Center Nemo och en drös med husbåtar. Tydligen finns det över 2 500 husbåtar i Amsterdam som ligger förtöjda längs med kanalsidorna!

Idag är det lite sämre väder och vi ska åka till Delft, en liten pittoresk stad mellan Rotterdam och Amsterdam. Blir det inte bättre väder kan det tänka sig att det också blir ett besök på Heineken - grabbarna håller tummarna för ösregn!!!

Annars är det mycké majonnäs, ost och pannkakor här!

(Foto: Skogshuset)


Kommentarer
Postat av: Leila bakar...

Välkommen tillbaka! Näe jag tror att jag oxå är för lat för att filma =)

Hoppas du haft det bra och att det varit inspirerande!

Ha det!

2009-03-30 @ 19:59:27
URL: http://leilabakar.blogg.se/
Postat av: Tesse

Hur bra som helst och Holland rekommenderas varmt!

2009-03-30 @ 21:08:28
Postat av: Molly

hej!

tack för din kommentar! :)

jag har faktiskt funderat på att åka till holland och efter att ha läst din blogg vill jag det ännu mer :) verkar jättefint och trevligt :)

ha en bra dag! kram

2009-03-31 @ 07:53:55
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Rebecca

Vad roligt att ni hade en trevlig resa till Holland! Visst är det ett härligt land! Perfekt att ha Nilla, Mange och Agnes på plats också ju och att Mange kunde ta ledigt! Kan tänka mig att de guidade er runt bland allt sevärt och ätbart. :) Jag och barnen ska försäka åka dit vi också. Ser fram emot några vårdagar i Holland och ska passa på att förse Nilla, Mange med lite svenskt godis, starka ostar och annat gott som man saknar som utlandssvensk.

2009-04-01 @ 18:14:57
Postat av: Tesse

Becca - hoppas verkligen ni kommer dit för såhär i efterhand när alla intrycken är "smälta" känner jag verkligen att jag gillade det landet! Glöm inte att ta med FinnCrisp till Mange när ni åker dit:-) Kram!

2009-04-01 @ 20:00:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0