BLOMMIG FALUKORV

 2009-03-22 l 11:59:03

Vi har haft Blommig falukorv i veckan. Nja, kanske inte blommig till utseendet, men smaken blommade verkligen ut! Curry, tomat, tabasco och den kära, gamla falukorven (med hög kötthalt!). Blev så vansinnigt sugen på pasta som vi ju inte äter äter längre, eftersom Magnus försöker sig på GI-kost, men lilla jag föll föga för frestelsen och kokade fullkornspasta till. Gott! Vi brukar ofta laga mycket mat så det räcker till många portioner och detta receptet räcker till mellan 4-6 portioner och går bra att frysa.


♥ 1 ring falukorv med högt köttinnehåll

♥ 1 förpackning krossade tomater

♥ 1 gul lök

♥ olivolja

♥ smaksättare som curry, tabasco, salt, peppar och torkad basilika


Skär korven i halvmånar eller mindre bitar och stek till i lite olivolja i tjockbottnad gryta tillsammans med lök. Tillsätt krossade tomater, curry, tabasco och torkad basilika och låt puttra medan pastan blir klar. Smaka av med salt och peppar och servera med t ex squashsallad (squash, olivolja och flingsalt).


Lagom snabb vardagsmiddag!


Annars har det mest varit hemma helg och förberedelse för nästa veckas resa. M har fixat bilen med sommardäck (man får ju inte ha dubbdäck i Tyskland och eftersom vi kör därigenom hoppas vi nu att det inte blir mer snö!!!) Har bakat till kakmåndagen imorgon (mjuk Saffranskaka!) och resultatet kommer senare i både receptform och med bild.

Trevlig söndag!

(Foto: Skogshuset)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0