RÄTTIKAPAJ I MUFFINSFORM

 2009-02-20 l 19:41:02
Det värsta med GI är att det är så svårt att komma på andra tillbehör till maten än pasta, potatis, ris eller bröd. När vi började äta enligt GI så tänkte vi hela tiden bort pasta, potatis och ris. Det var inte så svårt. Men när vi sedan kom på att det inte heller gick att ta en bit bröd till t ex chili-con-carnen, ja då blev det hela lite krångligare!

Ikväll har jag emellertid testat en ny grönsak - rättika. Var på Maxi efter jobbet och tjejen i kassan tittade på mina förvuxna vita morötter och undrade lite fint "Vad är dethär?". Rättika är en rotfrukt och släkting till rädisan och är lika vit och blek som oss svenskar här uppe i norden. Men fullproppad med nyttigheter! Den innehåller mindre kolhydrater än t ex morot och smakar som just rädisa, fast kanske lite mildare ändå!Rättikapaj i muffinsform

175 grader ca 20-25 minuter

3 dl riven rättika
3 dl finskivad purjolök
1 dl riven mild ost
3 ägg
2 dl grädde
1 tsk örtsalt (Herbamare)
1 krm grovmalen svartpeppar
½ tsk salt
6 st muffinsformar av amerikansk storlek

Grovriv rättikan. Lägg i ett durkslag och strö över ½ tsk salt. Blanda så att saltet fördelas. Hacka purjolöken. Vispa ihop en äggstanning av ost, grädde (jag använde matgrädde), örtsalt och svartpeppar. Krama ur vätskan ur rättikan och blanda den med purjolöken. Fördela lökblandningen i formarna och fyll på med äggstanningen till ¾. Strö över pumpafrön för att få lite mer tuggmotstånd. Grädda i ugn tills de fått fin färg och servera till korv eller fisk.

Orginalreceptet kommer från duktiga Anna som gått ner -53 kg! Vicken tjej va?! En inspirationskälla där man ser att det bara gäller att bestämma sig! Köpte senaste numret av Toppform på Maxi och där finns det en artikel om Annas väg från 137 kg(!). Ska läsa den ikväll mellan daten med alla pojkar i Let´s Dance!!!

Trevlig fredákväll!

"Närma dig köket och kärleken med djärvhet"
Indiskt ordspråk

(Foto: privat)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0