MAJSBURGARE

 2009-02-04 l 19:13:10



Dax för ett GI-recept som jag provat på idag. Hittade det på en blogg om GI (kommer tyvärr inte ihåg adressen - sorry - ska lägga det på minnet till nästa gång!). Det var lite trixigt att få burgarna att hålla ihop, men om man gör dom små och inte har för bråttom att vända dem så blir resultatet perfekt! Ursprungsreceptet innehåller fetaost, men eftersom jag är laktoskänslig så tog jag vanlig hårdost.

Majsburgare:

2 burkar majs (ca 600 g)
2 ägg
riven ost efter behag (!)
salt, svartpeppar och örtkryddor
smör att steka i

Mixa 2/3 av majsen med äggen. Tillsätt resten av majsen och den rivna osten. Smaka av med salt, svartpeppar och örtkryddor. Hetta upp en rejäl klick smör i en stekpanna och stek majsburgarna på medelvärme på båda sidor tills de fått fin färg. Servera gärna med färgglad coleslaw och stekt kycklingfilé.

Färgglad coleslaw:

rödkål
vitkål
creme fraiche
fransk senap
majonnäs

Strimla rödkål och vitkål fint och blanda med önskad mängd av creme fraiche, fransk senap och majonnäs. Gott tillbehör!

När du tar en liten smakbit av något hos en vän,
ät då inte så mycket att du fastnar i dörren. Källa:
Nalle Puh

(Foto: privat)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0