GI-KIKÄRTSBIFFAR

 2009-02-17 l 20:10:19
Testade ett nytt recept ikväll på kikärtsbiffar från Ulrika Danielssons kokbok som jag skrivit om innan. Jag fick dom nog tyvärr lite för lösa i konsistensen nu första gången, men ska prova med lite mer sojamjöl eller ett ägg till nästa gång.

Kikärtsbiffar
2 burkar kikärtor
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 grön paprika (hade bara röd hemma så jag tog det istället)
saft från 0,5 citron
1 ägg
0,5 dl sojamjöl
salt och peppar
1,5 dl sesamfrön
smör eller rapsolja

Häll av vattnet från kikärtorna och skölj ordentligt. Lägg kikärtorna i en matberedare tillsammans med vitlök, lök och paprika skuren i bitar. Häll i citronsaften. Mixa blandningen tills den är finfördelad. Tillsätt ägg och sojamjöl och blanda om ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Häll sesamfrön på en tallrik. Forma färsen till biffar och panera biffarna runtom med sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med smör eller rapsolja. Stek biffarna i 3-4 minuter på varje sida. Gott med majonnäs!



Sojamjöl framställs av sojabönor som rensas, rostas, skalas, mals till mjöl och siktas. Sojamjöl är rikt på högvärdigt protein och fleromättat fett och innehåller också mycket vitaminer och mineraler och är därför ett bra alternativ i GI-diet. I mitt skafferi finns sojamjöl från Saltå Kvarn. Älskar deras sortiment med ekologiska och biodynamiskt odlade produkter!!! Har alltid deras torkade aprikoser eller fikon hemma som är perfekta istället för godis.



(Foto: Saltå Kvarn)

Kommentarer
Postat av: Lina

Hej Tesse!

Hoppas allt är bra med er! (förutom krämporna du skrev om). Vi får se det positivt, det är inte mörkt hela dagen nuförtiden!



Vi äter också GI hemma och jag har letat efter sojamjölet, men inte hittat. Var köper du det?



Kram på er!

Lina, Marcus och Emilia!

2009-02-18 @ 13:36:12
URL: http://lillaemilia.wordpress.com
Postat av: Tesse

För er som är sugna på sojamjöl så finns det på Coop! Krya på er!

2009-02-22 @ 20:30:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0